1 Haftada Kaç Kilo Verilir?
Bu şekilde gerçekleştirilen yöntem herkeste işe yaramayabilir. Bu sebeple de uzun süreli bir kalıcılık yaratmadığı için de bu yöntemin kullanılabilmesi olasıdır. Haftada 3-4 kilo vermek mümkün olsa da ilk önce bunun için beyni inandırmak, kararı vermek ve uygulamak önemlidir. Vitamin alımı ve mineral alımına dikkat edilerek kilo vermek gerekir. Bu nedenle de verilen kilolar için yağ kaybetmek olası bir durumdur. Önerilen programda gerçekleşen durum içerisinde vücuttaki insülin seviyesi düşer. Bu durumda su ile depolanan karbonhidratlar atılır ve bu da vücutta su kaybına sebep olmaktadır. Azalan insülin sebebiyle atılır. Vücut tarafından tutulan suda böylelikle azalma olur. Azalan vücut yağı ise sindirim sisteminde sindirilmemiş besinler egzersiz yardımı ile yükü azalır.
Birkaç gün boyunca düşük karbonhidrat tüketimi ile belirlenen diyet uygulamasıyla kilo verebilirsiniz. Düşük karbonhidrat alımı ile birlikte vücuttaki suyu ve şişkinliği azaltmasıyla da kilo alımını tetiklese de şişkinliği azaltır. Bu nedenle, ertesi gün bile ölçümlerde önemli bir fark görebilmek için karbonhidrat tüketimine dikkat etmek yeterlidir. Yüksek protein almak da her zaman metabolizma hızınızı artırır. Bu nedenle de iştahınızı azaltır. Böylelikle kilo vermek sizin için daha kolay olacaktır.
Düşük karbonhidratlı yiyecekler arasında bir de sebze ve yumurta ile az yağlı et ve balık tüketmek her zaman önemlidir. Özellikle de nişastalı yiyecekleri ve şekeri bir hafta boyunca bırakmak ve diyet için başlangıcı bu şekilde yapmak gerekiyor. Sağlıklı gıdalar tüketmek için paket içerisine girmiş ve işlenmiş abur cuburlardan kaçının. Hazır gıdalar yüksek lif içeriğine sahiptir, yüksek derecede doymamış yağ içerir. Bu sebeple de bu çok fazla kalori almanızı yiyecekleri kesmeniz durumunda kilo alımını önler.
Tam olarak 1 hafta boyunca kepekli tahıllar yediğinizde farkı sizde göreceksiniz. Yediğiniz yiyecekleri hassas tartı ile tartmanızda fayda var. Bu şekilde her yediğiniz yiyeceğin gramını da hesap edebilirsiniz. Öğünlerin dışına çıkmayın. Gün içerisinde atıştırmalıklarınızı azaltın. Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemeyin. Çok kalori içeren soslar ve çeşnilerden uzak durmak önemli! Tabağınızı sebzelerle doldurup sadece sebze ağırlıklı besin alımı sağlayın. Nişastalı ve şekerli yiyeceklerden de mümkün olduğunca uzak durun. Yağsız proteinleri gıdaları seçin. Etkili zayıflamak istiyorsanız bu konuda etkin olabilecek birçok gıda mevcut. Bu gıdaların başında sebzeler geliyor. Tavuk ve balık gibi daha az yağlı protein kaynaklarından faydalanmanızda yarar var. Sıfır kalorili çay ise hayat kurtarmaya devam ediyor. Kahve veya maden suyu en iyi arkadaşınız olmalı.
Ağırlık kaldırma gibi birçok egzersizi denemek ve bu şekilde her gün stabil ir şekilde etkin spor yapmakta fayda var. Direnç egzersizleri ve düzenli bir şekilde hareket alanınızı genişletin. Bu sayede kalori yakmanızı sağlayacaktır. Ayrıca kas kütlenizi korumanızda önemli ve bu şekilde kas artışınıza yardımcı olur. Ağırlık kaldırmak diyet sırasında düşebilecek hormon seviyeleri için de önemli bir kilit noktasıdır. Aşırı yorgunluk veren egzersizler (HIIT) etkili bir yöntem olmaktadır. Çalışmalar, 5-10 dakikalık olmalı ve normal egzersize göre de ciddi bir kilo kaybı ile sağlıklı olmak için önemlidir. HIIT’i egzersizden sonra ya da normal antrenmanın bir parçası olarak da yapmanızda fayda var!
Ekstra kalori harcamak da kilo vermek için faydalıdır. Bunun için günlük aktivitelerinizi arttırmalısınız. Gün boyunca ne kadar aktif olursanız kilo kaybı da obezitenin önlenmesinde yardımcı olur.
Örneğin, masa başında çalışan biri için gün boyu aktif olunacak harcadığı kalori ise 1000 kalori olarak belirlenir. Bu da, yaklaşık olarak 90 ila 120 dakikalık bir yüksek yoğunluklu bir egzersiz anlamına geliyor. Yürüyüş, bisiklete binme, merdiven çıkma, ağırlık taşıma, ev işleri, temizlik gibi temizlik faaliyetleri dışında kalori yakmak mümkün olan egzersizler arasındadır.
Ben geçenlerde bir haftada tam 6 kilo vermiştim.