35. Haftada Bebek Kaç Kilo Olmalı?
Doğum, bir türün devamını sağlayan ve türlerin nesilden nesile aktarılmasına vesile olan bir olaydır. Canlılar, doğum yaparak neslini devam ettirir ve canlı türünün yok olmamasını sağlar. Bildiğiniz üzere bazı canlıların nesli zamanla tükenmiştir. Bundan dolayı doğum, canlılar için önemli bir yer edinmektedir. Peki hamilelikte 35. haftaya gelen bebekler kaç kilo olmalı, boyları ne olmalı, nasıl davranır? Bu gibi çeşitli soruları yazımızdan öğrenebilirsiniz.
35. Haftaya Gelen Bir Bebek Kaç Kilo Olmalı?
Eğer hamileliğin 35. haftasına geldiyseniz bebeğinizin doğumuna çok az kalmış demektir. Gebeliğinizin 35. haftasında bebeğiniz yaklaşık olarak 2.5 kilogram olmalıdır. Boyu ise 45-50 cm arasında olmalıdır. Bebeğiniz, geçen haftaya göre yaklaşık olarak 300 gram daha fazla büyümüştür. Bebeğiniz bu dönemde daha hızlı büyümektedir, beyin hücreleri artar, kafası hızla gelişir. Yani genel olarak bebeğiniz hızla gelişmeye başlar.
Bebeğinizin Doğumuna Kaç Hafta Kaldı?
Yaklaşık 40 hafta süren gebelik sürecinin 35. haftasında iseniz hamileliğinizin 5 haftası kalmış demektir. Bebeğiniz bu dönemde yavaş yavaş pelvise doğru döner. Bu durum, bebeğiniz doğarken ilk olarak kafasının gözükeceği anlamına gelir.
35 Haftalık Bir Bebek Nasıl Hareket Eder?
Hamileliğinizin 35. haftasında bebeğiniz daha az hareket edebilir. Bunun nedeni, bebeğin daha hızlı büyümesi ve içeride sıkışmasıdır. Bu dönemde bebeğiniz daha az yumruk atabilir, daha az hissedilebilir. Fakat buna rağmen yinede bebeğiniz ile etkileşim kurabilirsiniz.
Hamileliğinizin 35. Haftasında Kaç Kilo Almış Olmalısınız?
Hamilelikte bebeğinizin olduğu kadar sizinde yaptıklarınız önemlidir. Eğer hamilelikte 35. haftaya ulaştıysanız 10 ile 13 kilogram arasında kilo almalısınız. Bundan dolayı hamile iken beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz.
35. Haftada Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hamileliğiniz yaklaştıkça birçok sorun ile karşılaşabilirsiniz. Bu sorunlardan bir tanesi bebeğinizin aşağıya doğru baskı yapmasıdır. Bu da kalçanıza doğru olan baskının artmasını sağlar. Bununla birlikte sık sık idrara çıkma isteğiniz artacaktır. Bu durum, bebeğinizin doğuma hazırlandığının bir göstergesidir.
Bu dönemlerde nefes almanız zorlaşabilir. Bu durum, bebeğinizin geliştiği için diyaframın yukarı doğru ittirildiğinden kaynaklanır. Bebeğiniz, leğen kemiğinin alt kısımlarına indikten sonra nefes almanız rahatlayacaktır.
Hamileliğinizin 35. haftasında ve sonrasında hemoroit sorunu yaşayabilirsiniz. Bu durum, bebeğinizin alt kısımlara baskı uygulamasından kaynaklı bir sorundur. Bununla birlikte ellerde ve ayaklarda da uyuşma meydana gelebilmektedir.
Bir diğer önemli konu ise kanama. Eğer hamileliğinizin son dönemlerine doğru kanama meydana geliyorsa bu konuda doktorunuza danışmalısınız. Bu durumlarda en çok yaşanan durum ise plasenta previa sendromudur.
Hamilelik Süresince Nasıl Beslenmelisiniz?
Hamilelik, bildiğiniz üzere çok önemli bir süreçtir. Hamilelikte yediklerinize, içtiklerinize, yaptığınız aktivitelere dikkat etmelisiniz. Bu dönemde sağlıklı bir şekilde beslenilmelidir. Protein, hamilelik süresince gereken en önemli besin kaynaklarından birisidir. Her gün çeşitli meyve ve sebzeler tüketilmelidir. Bunların dışında karbonhidrat, vitamin, mineral gibi çeşitli besin değerleri bebeğinizin gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır.
Sağlıklı beslenmenin dışında bir de yapılmaması gereken durumlar vardır. Örneğin hamilelik boyunca bebeğin sigara dumanına maruz kalmaması için sigara içmemek gereklidir, ayrıca sigara dumanının bulunduğu ortamlardan uzak durmalısınız. Sigara dışında alkol kullanımını da bırakmalısınız. Bunun gibi hamilelik sürecinde çeşitli kötü alışkanlıkları kullanmamalısınız.