Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Gebelikte Kilo Alımı

Gebelikte Kilo Alımı

Kadınların yaşamlarında mucizevi, önemli, savunmasız, oldukları dönem olan hamilelik yaşamlarının çok az bir kısmını oluşturur. Vücudunuzda değerli bir hayat taşıma sorumluluğunu almak tamamen yaşam değiştiricidir. Hamilelik, 9 ay 10 gün sürecek ve anneliğe neden olacak maceralı bir yolculuktur. Kilo alımı, bu harika yolculukta en çok tartışılan, konuşulan ve en zorlu konulardan biridir. Makalede, hamilelik sırasında kilo alımı ile ilgili ayrıntıları görebilirsiniz.

Toplam olarak değil, haftalık olarak değerlendirildiğinde, ilk 12 hafta için alınabilecek ortalama ağırlık haftada 500 gram ile 2 kg arasında olmalıdır. Sonraki haftalar için haftalık ortalama ağırlık, anne adayının mevcut ağırlığına bağlı olarak 200 ila 500 gram arasındadır. Bununla birlikte, düşük doğum ağırlıklı bebeğin riskini arttırdığı için hamilelik sırasında kilo kaybının önerilmediği vurgulanmalıdır. Hamilelik sırasında kilo alımı tarafınızdan kontrol edilebilir. Gebe kalmadan önceki dönemde, aşırı kilolu veya obez annelere hamilelikten önce kilo vermeleri tavsiye edilmelidir. Hamileliğe normal bir kilo ile başlanması hedeflenir.

Hamilelik sırasında aşırı kilo alımı annenin mevcut ve gelecekteki sağlığını etkiler mi?

Gebelikte Kilo Alimi 1

Günümüzde aşırı kilolu veya obez annelerde bir artış var. Obez annelerin düşük, venöz pıhtı oluşumu, yara enfeksiyonları, anestezi, ölü doğum, konjenital anomali, uyku apnesi ve erken komplikasyon riskinin arttığı bilinmektedir. Bu nedenle, hamilelik sırasında beslenme ve kilo alımı çok önemli bir konudur. Eğer anne adayı, hamilelik öncesi bağımsız olarak onlara uyan ideal bir kilo artışı elde ederse, hem anne hem de bebek için sonuçlar daha iyidir. Anneler hamilelik sırasında daha fazla kilo aldıklarında çeşitli istenmeyen sonuçların sıklığı artar. Bunlar: aşırı kilolu bebek, preeklampsi (gebelik zehirlenmesi), yüksek tansiyon, uzun süreli doğum, artmış sezaryen, doğumdan sonra kilo problemleri, gebelik şekeri. Doğum sonrası emzirme ve sütte de sorunlar olabilir.

Hamilelik sırasında fazla kilonun bebeğin sağlığı üzerindeki etkileri nelerdir?

Ne yazık ki, hamilelik sırasında kazanılan fazla kilo hem anneyi hem de bebeği etkiler. Günümüzde kilolu ve olması gerekenden büyük bir bebek sahibi olma riskinde 4 kat artış var. Aşırı kilolu annelerin bebeklerinde çocukluk ve erken erişkinlik döneminde VKİ, kan basıncı ve anormal metabolik profil artışı görülür. Çocukluk çağı obezitesi riski artmaktadır.

Gebelikte sağlıklı kilo almanın ipuçları nelerdir?

Gebelikte Kilo Alimi 2

Hamileliğin ilk 12 haftasında her zamanki gibi yiyebilirsiniz, ancak besleyici gıdalar seçilmelidir. 12. gebelik haftasından sonra günde yaklaşık 300 kalori almanız gerekecektir. Bu kalorinin bir örneği, tam tahıllı fıstık ezmesi sandviçi ve muz olabilir. Aşırı kilolu veya obezseniz, ihtiyacınız olan ekstra miktar bir dilim tam tahıllı ekmek veya 2 elma yenebilir. Karbonatlı, renkli, yapay tatlandırıcılar yerine suyu tercih etmelisiniz. Tam yağlı süt yerine az yağlı süt tercih edilmelidir. Her gün en az 4 porsiyon sebze ve 2 porsiyon meyve yemelisiniz ve mümkünse mevsimlik ürünler seçmelisiniz. Örneğin, süt, kepekli ekmek, yeşillik, domates, peynir, yumurta ve zeytin ile sağlıklı bir kahvaltı tavsiye edilebilir.

Bunların dışında az yağlı yoğurt, meyve, peynir, ev yapımı patlamış mısır, küçük tam tahıllı sandviç, fındık, badem, ceviz gibi öğünler arasında atıştırmalık iyi bir seçenek olacaktır. Basit karbonhidratlar ve işlenmiş gıdalar tüketilmemelidir. Bu kaloriler aşırı kiloya neden olur. Haftanın en az 5günü fiziksel bir aktivite yapmalısınız; örneğin: yürüyüş veya yüzme gibi.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.