Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Hamilelikte Kilo Aldıran Yiyecekler

Hamilelikte Kilo Aldıran Yiyecekler

Büyüyen ceninin tüm besin ihtiyaçları göbek kordonu ile annenin yediği besinler tarafından karşılanmaktadır. Gebelikte doğru beslenmek bebeği pek çok doğumsal sakatlıklardan korur ve bebeğin genel anlamda sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamaktadır. Hamile kadınların gebe olmayan kadınlara göre yaklaşık olarak 300 kalori daha fazla ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle hamile bayanların yediklerine ve içtiklerine mümkün olabildiğince dikkat etmeleri gerekmekte ve hamilelikte kilo aldıran yiyecekler hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

Kaç Kilo Almak Normaldir?

Hamilelikte kilo aldiran yiyecekler 2

Hamilelik sürecine genel olarak baktığımız zaman anne adayının ayda 1-2 kilo alması normal bir durum olarak değerlendirilebilir. Hamilelik sürecinde anne be bebeğin aşırı miktarda kilo alması doğum ve sonrası için normal bir durum değildir. Hamileliğinde aşırı kilo alan bayanlar doğum esnasında bebeklerini 3,5-4 kilo olarak kucaklarına alabilirler bu da bebeğin genetik olarak şişmanlığa yatkın bir şekilde doğmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle hamilelik sürecinde olan anne adaylarının yediklerine ve içtiklerine dikkat etmeleri ve gereğinden fazla besin tüketmemeleri son derece önemli bir durumdur.

İlk aylardan itibaren fizyolojik olarak gelişmeye başlayan bebeğin kilo alımındaki esas artış son üç ayda gerçekleşmektedir. Anneler besin tüketimine dikkat etmemeleri durumunda bebekler bu dönemde çok fazla kilo alabilirler ve doğduklarında fazladan 3-4 kilo ile doğum yapabilirler.

Hamilelikte kilo aldıran yiyecekleri merak ediyorsanız öncelikle size bildirmemiz gereken bazı şeyler var. Hamilelik süresince ideal kilonuzu korumanız gerekmese de fazla kilo almamanız süreç boyunca önemlidir. Hamilelik boyunca sadece 4-5 kilo almanız bebek gelişimi için idealdir. Ancak yine de merak ediyorsanız bu yazıda sizlere hamilelik boyunca kilo aldıran yiyeceklerden bahsedebiliriz.

Gebelik süresince bebeğin sağlıklı bir şekilde kilo alımının sağlanabilmesi için anne adayının ara öğün ve ana öğünlerden oluşan ve zengin besleyici içeriğe sahip gıdalarla beslenmesi gerekmektedir. Bu programın temelini oluşturan yiyecekler ise şu şekilde olmaktadır.

Yumurta

Hamilelikte kilo aldiran yiyecekler 3

1- Oldukça sağlıklı bir besin olan yumurta anne adayının gebelik süresi boyunca sağlıklı bir şekilde kilo alması için ideal olan bir besindir. Anne adaylarının günde en az 1-2 yumurta yemeleri şiddetle tavsiye edilmektedir.

2- Süt ve süt ürünlerinin bol miktarda tüketimi anne adayının sağlıklı bir şekilde kilo alabilmesi için gereklidir. Süt ve süt ürünlerinin içeriğindeki kalsiyum bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için çok önemlidir. 

3- Hamilelikte kilo aldıran yiyecekler araması yapan, anne adaylarının sağlıklı bir şekilde kilo alması için günlük en az 170 gram tahıl tüketmesi tavsiye edilir. Mercimek nohut soya fasulyesi ve kepekli ekmek gibi gıdalarda yoğun miktarda sağlıklı tahıllar bulunur.

4- Sebze ve meyve tüketimi de sağlıklı bir anne adayı için gerekli olan yapı taşlarından yalnızca birkaçıdır. Anne adaylarının şeker içeriği düşük olan meyvelerden gün içerisinde en az 2 porsiyon tüketmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle ıspanak brokoli ve diğer yeşil yapraklı sebzeler de demir içeriği açısından hem de bebeğin sağlıklı kilo alımı için son derece önemlidir.

5- Kuruyemişler bol miktarda yağ ve enerji içerdiği için anne sağlığı ve bebek sağlığı için son derece önemlidir. Ancak aşırı tüketimi anne adayının fazla kilo almasına neden olabilir. Bu nedenle bu besinlerin tüketimine dikkat etmekte yarar var.  Sağlıklı bir gebelik dileriz.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.