Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Yemeden Kilo Vermek

Yemeden Kilo Vermek

Hemen hemen herkes kadın ya da erkek cinsiyet ayrımı yapmaksızın, fazla kilolarını vermek isterler. Sağlıklı şekilde kilo vermek ve fit görünmenin yollarını ararlar. Kimi kişiler spor salonlarına başvurarak zayıflamak ister, kimileri de kendi yöntemleriyle diyet yaparak zayıflamaya çalışırlar. Fakat her bulduğumuz diyet programını uygulamak pek doğru bir yöntem değildir. Zayıflama uğruna vücudumuzu gerekli protein ve enerji sağlayan gıdalardan uzaklaştırarak, hatta aç kalarak kilo vermek kaş yapayım derken göz çıkarmaya benzer. Siz siz olun, her gördüğünüz diyeti uygulamaya kalkmayın. Ciddi kilo sorununuz varsa mutlaka bir diyetisyenle iletişim kurmanızda fayda vardır.

Genellikle insanların aklında olan şey, yemek yemezsem kilo verebilirim düşüncesidir. Bu mantıkla hareket ederek birtakım hastalıklara farkında olmadan davetiye çıkarırlar. Yemeden kilo vermek gibi bir durum söz konusu olmayıp, bu durum sadece sizin enerjinizin azalmasına yol açar. Dolayısıyla da bağışıklık sisteminiz zayıf düşerek hastalıklara karşı direnme gücünüzü azaltır. Vücudunuza giren besin miktarının azalması, vücudunuzun bu besinleri sizin ayakta kalabilmeniz için depolayacağından yakacak enerjiye dönüştürecek besin bulamadığında da sizin kilo vermeniz mümkün olamaz. Bu nedenle yemeden kilo vermek mümkün değildir.

Peki Yemeden Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyız?

Yemek yiyerek kilo vermem mümkün değil, kendimi aç bırakarak ta kilo veremiyorum, öyleyse nasıl kilo verebilirim dediğinizi duyar gibiyim. Öncelikle yemeden kilo vermek fikrini aklınızdan çıkarmalısınız. Sağlıklı fit bir görüntüye ulaşmanın yolu yemek yememekten geçmiyor.

Fit Kadin
Fit Kadın

Öncelikle kilo verebilmek için size kilo yapan besinlerin listesini çıkararak bu besinleri tüketmemeye veya az tüketmeye çalışarak zayıflama yolunda ilk adımı atabilirsiniz. Ardından öğün düzenlerinizi oturtmanız gerekiyor. Düzenli olarak belirli saatlerde kahvaltı yapmak ve diğer öğünleri de atlamamak gerekir. Eski düzeninize oranla porsiyonlarınızı azaltmak ve ekmek, şeker gibi gıdaların alımından vazgeçerek kilo vermeye başlayabilirsiniz.

Düzenli olarak alınan gıdaların miktarı aynı olduğunda vücudunuzda olması gereken enerji ve besin depolama işlevi yerine geleceğinden, vücudunuz artık besin depolama görevini yapmasına gerek duymayacaktır. Dolayısıyla kilo verebilmek için mevcut olan kilonuzu korumanız gerekir.

Kilo verebilmek için, diğer bir adımda mevcut olan kilonuzu korumakla beraber aldığınız besinlerin kalitesini artırmak olmalıdır. Bunu nasıl yaparım diyorsanız eğer protein ağırlıklı beslenerek karbonhidrat içeren gıdalardan uzak kalarak yapabilirsiniz. Ve tabi ki günde 40 dakika yürüyüş, bol su içerek zayıflama programınızı destekleyebilirsiniz. Yemeden kilo vermek eyleminin pekte işe yaramadığını bu yazımızda anlatmaya çalıştık. Gelin birlikte kilo vermede dikkat edilmesi gereken kurallara göz atalım.

  • Öğün Atlamayın: Öğün atlamak sizin daha çok acıkmanıza dolayısıyla fazla yemek yemenize sebep olur. Sık aralıklarla az yemeye çalışın.
  • Besinlerinizin Kalitesine Dikkat Etmelisiniz: Vücudunuza aldığınız besinlerin damak zevkinize hitap etmesinden çok besin değerlerine özen gösterin.
  • Yemek Yeme Nedeninizi Araştırın: Genelde stresliyken daha çok yemek yemeyi seçen kişilerin kendine sorması gereken soru aç mıyım? Yoksa stresten mi yiyorum… bu soruyu kendinize sormaktan çekinmeyin.
  • İçecek Alışkanlığınızı Değiştirin: Vücudunuzda su tutacak gazlı içecekler, çay, kahve gibi içecekler yerine su ve süt içmeyi alışkanlık haline getirin.
Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

  1. Buse dedi ki:

    Çok yararlı egzersizler mevcut ve baya işe yarıyor. Ben 1 aydır yapıyorum. 2 kilo verdim sizede öneririm.