Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Baş Ağrısı Nasıl Geçer? 2021

Baş ağrısı, toplumda en çok karşılaşılan rahatsızlıklar arasında gelmektedir. Nitekim günlük yorgunluk, stres, depresyon ve çeşitli hastalıkların tümü baş ağrıları ile sonuçlanabilmektedir. Bu sebeple herhangi bir zamanda baş ağrısı şikâyeti ile karşılaşmak oldukça mümkündür.

Baş Ağrısı Nasıl Geçer? 2021

Baş ağrısı, toplumda en çok karşılaşılan rahatsızlıklar arasında gelmektedir. Nitekim günlük yorgunluk, stres, depresyon ve çeşitli hastalıkların tümü baş ağrıları ile sonuçlanabilmektedir. Bu sebeple herhangi bir zamanda baş ağrısı şikâyeti ile karşılaşmak oldukça mümkündür. Her ırk ve cinsiyette gözlemlenebilen baş ağrıları, kişileri bitkin düşürmekte ve günlük hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Peki, hayat kalitesini düşüren baş ağrısı rahatsızlığına ne iyi gelmektedir? Sebepleri nelerdir? Baş ağrısı nasıl geçer?

Baş ağrıları çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Primer tipi bağ ağrıları olarak bilinen tür, çeşitli rahatsızlıklara bağlı olmaksızın çevre faktörlerine dayanarak ortaya çıkan ağrılardır. Bu noktada kişilerin ağrıları sağlık problemlerine dayandırılmamaktadır. Gerilime dayalı oluşan ağrılar ve migren gibi türleri bulunmaktadır. Diğer bir bağ ağrısı sınıflaması ise sekonder baş ağrılarıdır. Nedeni bir hastalığa dayandırılabilecek olan bu ağrılar; tümör, sinir sistemi rahatsızlıkları, damar hastalıkları, sinüzit, menenjit gibi rahatsızlıklara bağlı olarak gelişebilmektedir. Bunların dışında kadınların adet zamanlarında karşılaştığı rahatsızlıklardan biri de baş ağrılarıdır. Nitekim bu dönem oldukça stresli geçebilmekte ve baş ağrısını tetiklemektedir.

Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bas agrisina ne iyi gelir
Baş ağrısına ne i̇yi gelir

Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrılarının tedavisi altta yatan nedene bağlı olarak gelişebilecek bir durumdur. Nitekim her baş ağrısı strese dayalı olmayabilmekte ve çeşitli hastalıkların uyarıcısı olarak karşımıza çıkabilmektedir. Sekonder denilen bir hastalığa bağlı olarak gelişen baş ağrılarında, ağrının kaynaklandığı asıl hastalık tedavi edilmelidir. Sekonder baş ağrılarının dışında günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan diğer bir ağrı türü primer baş ağrılarıdır. Primer baş ağrıları gerilime bağlı olarak meydana gelebilmektedir. Primer baş ağrılarına örnek gösterilebilecek olan migrenin gelişme durumunda nöroloji uzmanının tanı koyması ve bir tedavi planı uygulaması gerekmektedir.

Migren baş ağrılarında, migreni tetikleyecek faktörlerden uzak durmak gerekmektedir. Uzun zamanda bir görülen migren ağrılarında sadece ağrı döneminde tedavi uygulanmaktadır. Bu konuda nöroloji uzmanına görünmek ve atak sırasında yapılabilecek önerileri dikkate almak gerekmektedir. Bunların dışında migren baş ağrılarında genellikle akupunktur yöntemi tavsiye edilmektedir.

Baş Ağrısına Kesin Çözüm

Yeterli Miktarda Su Tüketmek

Yeterli miktarda su tuketmek
Yeterli miktarda su tüketmek

Vücudun ihtiyacı olan su miktarından yoksun kalması baş ağrılarını tetiklemektedir. Özellikle sıcak havalarda su tüketimine dikkat edilmeli ve vücudun su kaybını sürekli olarak tamamlamamız gerekmektedir. Nitekim vücut gün içerisinde terleme, idrar vb. yollarla sürekli olarak su kaybına uğramaktadır.

Aromatik Yağ Kullanımı

Aromatik yag kullanimi
Aromatik yağ kullanımı

Bağ ağrılarının meydana geldiği durumlarda etkili olan diğer bir yöntem ise aromatik yağ kullanmaktadır. Rahatlatıcı etkileri ile bilinen aromatik yağlar, şakaklara ya da çeşitli bölgelere sürüldüğünde kişilerde rahatlatıcı bir etki göstermektedir. Bu konuda lavanta, nane ya da okaliptüs yağları önerilmektedir. Yüze sürülmek istenmiyorsa alerji vb. durumlara karşı kullanılan giysinin yakasına sürülerek de etkisi görülebilmektedir.

Bitki Çayları

Bitki caylari
Bitki çayları

Doğal içeriklerden oluşan bitki çayları, sakinleştirici etkileri ile bilinmektedir. Bu noktada baş ağrıları ile karşılaşılan durumlarda papatya, melisa, adaçayı ve zencefil gibi çayların rahatlatıcı etkilerinden faydalanılabilmektedir.

Sıcak ve Soğuk Su Torbası

Sicak ve soguk su torbasi
Sıcak ve soğuk su torbası

Baş ağrılarına iyi gelen diğer bir yöntem ise su torbası kullanımıdır. Ağrıların olduğu zamanlarda kafa sıcaklığı vücudun diğer bölgelerine göre yüksek olabilmektedir. Bu noktada soğuk su torbalarının şakaklara ve başın tepe noktasına uygulanması önerilmektedir. Eğer vücut sıcaklığı düşük ise su torbası uygulaması sıcak olarak yapılmaktadır. Vücut sıcaklığı su torbasının nasıl kullanılacağı konusunda oldukça önem arz etmektedir.

Masaj

Masaj
Masaj

Baş ağrısı sırasında yüze ve kafa kısmına dokunulduğu ağrı ve acı benzeri bir his belirmiyorsa, masaj yapılması idealdir. Fakat baş ağrısı sırasında yapılan masajlarda oldukça dikkatli olmak gerekmektedir. Bu dönemde cildi fazla sıkmadan ve nazikçe yapılan masajlar baş ağrılarına iyi gelmektedir.

Eğitim: Merve, beslenme ve diyetetik alanında kapsamlı bir lisans eğitimi almış, beslenme psikolojisi üzerine ek eğitimler de tamamlamış bir diyetisyendir. Uzmanlık Alanları: Merve, duygusal yeme, stresle başa çıkma, ve besin intoleransları konularında uzmanlaşmıştır. Ayrıca, gebelik ve emzirme döneminde beslenme üzerine özel danışmanlık hizmeti sunmaktadır. Yaklaşımı: Merve, bireylerin beslenme alışkanlıklarının sadece fiziksel sağlık değil, aynı zamanda duygusal ve psikolojik sağlık üzerinde de etkili olduğuna inanır. Bu nedenle, beslenme planlarını oluştururken bireylerin duygusal ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurur. İletişim: Merve, müşterileriyle açık ve samimi iletişim kurarak, onların bireysel hedeflerini ve zorluklarını anlamaya odaklanır. Motivasyonlarını artırmak ve desteklemek için empatik bir yaklaşım benimser. Hizmetleri: Merve, bireylerin yaşam tarzlarına uygun beslenme planları oluşturur. Ayrıca, düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar, tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi sağlar. Merve BAŞAK, bireylerin sadece beslenme alışkanlıklarını değil, aynı zamanda duygusal ve psikolojik sağlıklarını da önemseyen bir diyetisyen olarak hizmet vermektedir.
YORUMLAR

  1. Avatar of barış Barış dedi ki:

    Mevsim değişikliklerinde çok basım ağrıyor bu metotlar sayesinde baş ağrısını sıfır a indiriyorum. Metotlar için teşekkürler.

  2. Avatar of hasan HASAN dedi ki:

    Bu kadar faydalı bir yazı daha görmedim. Bu yararlı bilgiler için sağolun Merve hanım. Çok teşekkürler.

  3. Avatar of onur diken Onur Diken dedi ki:

    Baş ağrısı ile ilgili çok iyi bilgi verilmiş resimler uygun olmuş konuda baş ağrısı nasıl geçer hepsini söylemiş beğendim.

  4. Avatar of metin Metin dedi ki:

    Baş ağrısı insanı mutsuz eden en önemli faktör. Bu yazıda bu mutsuzluğu en aza indirmek için faydalı bilgiler bulunuyo. Baş ağrısı çeken insanlar bu yazıyı mutlaka okumalı.

  5. Avatar of tarık Tarık dedi ki:

    İşe yaradı gerçekten çok iyi bir site tavsiye ediyorum.

  6. Avatar of defne Defne dedi ki:

    Bas ağrısı her kesin yaşadığı büyük bir sorun onun için başağrısı başladığı anda bir uzmana başvurmak gerekir. Evde tedavi yöntemi ise ılık su ve bir havluyla geçer.

  7. Avatar of eda Eda dedi ki:

    Gece gece başım çok ağrıyordu. Bu yöntemler sayesinde geçti. Çok çok teşekkür ederim. Rahat uyuyabilecem şimdi herkese iyi geceler…

  8. Avatar of safiye Safiye dedi ki:

    Sıcak soğuk su torbası en iyisi. Başım ağrıyınca hep bu yöntemi kullanıyorum.

  9. Avatar of yalçın Yalçın dedi ki:

    Başım ağrıyordu bu yazıyı okudum ve yazılanları uyguladım. Başımın ağrısı geçti.
    Çok teşekkür ederim.

  10. Avatar of ikra Ikra dedi ki:

    Kışın daha zor baş ağrısı ama bunları uygulamak lazım bence güzel anlaşır bir şekilde anlatılmış.

  11. Avatar of mehmet Mehmet dedi ki:

    Bu baş ağrısından neler çektim ben hocam. Sağolun dediklerinizi deneyecem umarım iyi gelir.

  12. Avatar of eylül Eylül dedi ki:

    Çok güzel bir paylaşım olmuş bu tür paylaşımların devamı gelsin 😍

  13. Avatar of nazlı Nazlı dedi ki:

    Migren oldukça zor bir hastalık bir hafta sürdüğünü biliyorum fakat bu kadar bilgim yok aydınlatıcı makale olmuş emeğinize sağlık teşekkürler.

  14. Avatar of zeynep Zeynep dedi ki:

    Baş ağrısına ne iyi gelirse hepsini mükemmel bir şekilde açıklamış yazanın eline sağlık. Sadece şunu sormak istiyorum eğer kafaya masaj yapılırken ağrı olursa ve masaja devam edilirse sorun olur mu?