Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir?
Özellikle soğuk kış aylarında vücudumuzun kendini yenilemesi için sabit bir vücut sıcaklığına ihtiyacı vardır. Kışın sağlıklı beslenme tavsiyesi önemli bir konudur. Vücudumuz birçok hastalığa karşı hassastır. Güneş ışığı almadığımızda kendimizi zayıf ve yorgun hissederiz. Nedeni güneşte sentezlenen D vitamininin azalmasıdır. Kaslarımızı güçlendirebilir. Hormonların yapısına katılarak vücudumuzun dengesini sağlar. Hasarlı hücreleri onarabilir. Kışın vücudumuzun daha fazla onarıma ve yenilenmeye ihtiyacı vardır, bu nedenle günlük diyetimize kaliteli protein kaynakları eklemek önemlidir. Et, tavuk, balık, yumurta, süt ürünleri, fasulye ve kuruyemişler en önemli protein depolama alanlarıdır. Balık, balıkta bulunan omega3’ün kolesterol içeriğini düşürerek kalp hastalığı riskini azaltabilir. A ve C vitaminleri antioksidan özellikleriyle vücudun savunmasına katılır. Bu vitaminler açısından zengin besinleri tüketmek önemlidir. Bağışıklığı artırmak cazip bir fikir olabilir, ancak bazı nedenlerden dolayı uygulanması zor olabilir. Bağışıklık sistemi tam olarak böyle çalışmaz. Sistem tek bir varlığa bağlı değildir. İyi bir bağışıklık sistemi, denge ve uyum gerektirir. Bilim adamları hala bağışıklık sisteminin karmaşıklığını anlayamıyorlar. Ancak bu, yaşam tarzının bağışıklık sistemi üzerinde hiçbir etkisi olmadığı anlamına gelmez. Bilim adamları diyet, egzersiz, yaş ve stresin hayvanların ve insanların bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerini araştırıyorlar.
C vitamini vücudumuzda depolanmadığı için her gün alınması gerekir.
Karabiber; potasyum ve manganez içerir. Derinin koruyucu işlevi bozulur. Cildi içten beslemek önemlidir. İnsan vücudunu enfeksiyondan koruyabilir.
Tarçın; şeker hastalarının kan şekerini dengelemeye ve vücudu bakterilerden korumaya yardımcı olur.
Zencefil; vücut kalori dengesini ve hazımsızlığı etkin bir şekilde korur.
Zerdeçal; kurkumin sayesinde vücut ısısını artırmaya ve kilo vermeye yardımcı olabilir.
Kırmızı Biber; kırmızı biber metabolizmayı hızlandırır. Mide problemi olan kişiler çok miktarda yemekten kaçınmalıdır.
Genel olarak yaşam tarzındaki bazı değişiklikler bağışıklık sistemini etkili bir şekilde güçlendirebilir. Aşağıdakiler hastalıklarla savaşma ve bağışıklığı geliştirmede ilerlememizi sağlayacak unsurlardır. Sağlık stratejilerini belirleyin. İlk hedefiniz sağlıklı bir yaşam tarzı seçmektir. Vücudunuzun her bölümünü bağışıklık sistemi dahil çevresel etkilerden koruyun, daha iyi çalışın ve aşağıdaki sağlık bakım stratejileriyle destekleyin kendinizi. Sigara içmeyin bu büyük bir avantaj sağlayacaktır. Düzenli egzersiz yaparak kilonuzu koruyun. Düzenli uyku ile bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz mümkün olacaktır.