Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Kilo vermek için ilaçlar

Kilo vermek için ilaçlar

Daha az yemek yemek ve daha fazla hareket etmek kilo vermenin temelidir. Bazı insanlar için reçeteli kilo verme ilaçları buna yardımcı olabilir. Bu ilaçları alırken hala diyete ve egzersize odaklanmalısınız. Ayrıca, bu ilaçlar herkes için uygun değildir. Doktorlar genellikle vücut kitle endeksinizin 30 veya daha yüksek olup olmadığını ve tip 2 diyabet gibi kilonuzla ilişkili olabilecek bir durumunuz varsa bu ilaçları reçete eder.

Orlistat

Yediğiniz yağın yaklaşık üçte birini emmesini önler.

  • Yan Etkiler: Yan etkiler mide krampları, gaz ekshalasyonu, ishal ve daha fazla tuvalete çıkmak. Bu yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Bununla birlikte, yüksek yağ içeren yiyecekler yerseniz daha da kötüleşebilir. Orlistat kullanan kişilerde ciddi karaciğer hasarı vakaları bildirilmiştir, ancak ilacın bu sorunlara neden olduğu kesin değildir. Orlistat almadan önce az yağlı bir diyet yapmalısınız (günlük kalorinin yüzde 30’undan az). Ayrıca, orlistat almadan yaklaşık iki saat önce veya sonra multivitamin alın, çünkü vücudunuzun geçici olarak A, D, E ve K vitaminlerini emmesini zorlaştırır.

Belviq

Diğer tüm reçeteli kilo kaybı ilaçları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere iştahınızı azaltır.

  • Yan Etkileri: Diyabetsiz kişilerde en sık görülen yan etkiler baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, halsizlik, ağız kuruluğu ve kabızlıktır. Diyabetli kişilerde en yaygın yan etkiler düşük kan şekeri (hipoglisemi), baş ağrısı, bel ağrısı, öksürük ve yorgunluktur. Belviq ile bazı depresyon ilaçları alan kişiler ateş ve baş dönmesi olabilir ancak nadir bir reaksiyon bu belirtiler yakından izlenmelidir. Hamile olan veya hamile kalmayı planlayan kadınlar Belviq kullanmamalıdır. Belviq’i kullandıktan 12 hafta sonra kilonuzun yüzde 5’ini kaybetmezseniz, bu ilaç size yardımcı olmadığı için almayı bırakmalısınız.

Contrave

Contrave, uzatılmış salım formülünde iki FDA onaylı ilacın, naltrekson ve bupropionun bir kombinasyonudur. Naltrekson, alkol ve opioid bağımlılığını tedavi etmek için onaylanmıştır. Mevsimsel duygusal rahatsızlıkları tedavi etmek ve insanların sigarayı bırakmalarına yardımcı olmak için onaylanmıştır.

  • Yan Etkiler: En sık görülen yan etkiler bulantı, kabızlık, baş ağrısı, kusma, baş dönmesi, uykusuzluk, ağız kuruluğu ve ishaldir. Contrave kutusunda, bupropion ile ilişkili intihar düşünceleri ve davranışlarının artması riski hakkında bir uyarı vardır. Uyarı ayrıca bupropion ile ilişkili ciddi nöropsikiyatrik sorunların bildirildiğini de belirtmektedir. Contrave nöbetlere neden olabilir ve epilepsili hastalarda kullanılmamalıdır. İlaç ayrıca kan basıncını ve kalp atış hızını artırabilir. Contrave kullandıktan 12 hafta sonra kilonuzun yüzde 5’ini kaybetmezseniz, ilacı almayı bırakmalısınız çünkü bu ilaç size yardımcı olmuyor demektir.

Saxenda

Saxenda, yüksek dozda Victoza, tip 2 diyabet ilaçlarıdır. Tokluğu midenize ileten bağırsak hormonunu taklit eder.

  • Yan Etkileri: Bulantı, kusma, ishal, kabızlık, düşük tansiyon ve artan iştah. Ciddi yan etkiler arasında kalp hızı, pankreatit, safra kesesi hastalığı, böbrek sorunları ve intihar düşünceleri sayılabilir. Saxenda’yı aldıktan 16 hafta sonra kilonuzun yüzde 4’ünü kaybetmezseniz, almayı bırakmalısınız, çünkü bu ilaç size yardımcı olmuyor demektir.

Phentermine

Doktorunuz bunu Adipex veya Suprenza isimleri altında reçete edebilir. Sadece kısa süreli kullanım için onaylanmıştır (birkaç hafta).

  • Yan Etkileri: Kan basıncını yükseltmek veya kalp çarpıntısına, huzursuzluğa, baş dönmesi, titreme, uykusuzluk, nefes darlığı, göğüs ağrısı ve probleminiz gibi ciddi yan etkiler olabilir. Phentermine sizi uyuşuk hale getirebilir ve sürüş yeteneğinize etki edebilir. Diğer bazı iştah baskılayıcılarda olduğu gibi, bağımlılık riski vardır. Daha az ciddi yan etkiler arasında ağız kuruluğu, ağızda hoş olmayan tat, ishal, kabızlık ve kusma bulunur. Uykusuzluğa neden olabileceğinden akşam geç saatlerde almayın. Diyabet için insülin alırsanız, Phentermine almadan önce bunu doktorunuza söylemelisiniz, çünkü insülin dozunuzu ayarlamanız gerekebilir.
Eğitim: Mert, beslenme ve diyetetik alanında üniversite eğitimi almış, spor beslenmesi üzerine ek bir sertifikaya sahiptir. Uzmanlık Alanları: Mert, sporcu beslenmesi, kilo kontrolü ve metabolizma hızlandırma konularında uzmanlaşmıştır. Ayrıca, beslenme ile enerji düzeylerini artırmak ve performansı optimize etmek konularında özel danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Yaklaşımı: Mert, bireylerin hem fiziksel hem de performans hedeflerini anlamaya odaklanan bir yaklaşım benimser. Beslenme planlarını oluştururken kişinin antrenman programı ve yaşam tarzını dikkate alır. İletişim: Mert, müşterileriyle etkili iletişim kurarak, onların spor ve beslenme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlar. Motivasyonlarını artırmak için pozitif ve destekleyici bir yaklaşım benimser. Hizmetleri: Mert, bireylere kişiselleştirilmiş beslenme planları ve spor beslenmesi stratejileri sunar. Düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sağlar, ayrıca sporculara özel antrenman öncesi ve sonrası beslenme rehberlikleri sunar. Mert BAŞTAN, bireylerin hem sağlıklı bir yaşam tarzına hem de spor ve performans hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan bir diyetisyen olarak hizmet vermektedir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.