Kilo Verdiren Detokslar
Zaman içinde hem yediğimiz besin maddeleri hem de çevresel faktörler nedeniyle vücudumuzdaki toksinler artar. Toksinler vücudunuzu aşırı duyarlı hale getiren, zararlı etkileri olan, sağlığınızı bozan maddelerdir. Vücutta artan toksin, bağışıklık sisteminin zayıflaması, hızlı kilo alımı, halsizlik, cilt dejenerasyonu, sindirim sistemi sorunları, kronik baş ağrısı, sıkıntılı gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Yaşam koşulları nedeniyle sürekli maruz kaldığımız toksinlerden kurtulmak için doğru ve hızlı yağ yakımı ve Detoks diyeti, yediğimiz besinler ve çevresel faktörler nedeniyle vücudumuzda artan toksinlerden kurtulmanın en sağlıklı yoludur.
Toksinler vücutta oksidatif stres dediğimiz metabolik etkilere neden olur. Büyükşehir hayatı, stres ve kötü doğal koşullar eklendiğinde; vücuttan atamadığımız ve zamanla sürekli maruz kaldığımız toksinler; karaciğer ve böbreklerde birikebilir. Bu taraftan Detoks şu anlama gelir; sağlıklı bir metabolizma düzeni için gerekli altyapıyı oluşturmak. Dış güzelliğe kadar; Dahili toksin giderme programlarına da ihtiyaç vardır. Bu toksinleri gidermenin yolu antioksidanları almaktır. Bununla birlikte, yıllar nedeniyle oluşan toksinler 3-5 gün gibi kısa sürede kaybolmayacaktır.
Detoks sağlıklı bir yaşam için gereklidir ve her ay 3-5 gün boyunca uygulanması gereken bir rutin olarak düşünülmelidir. Ayrıca siyah çay ve yeşil çay aşırı tüketilmemelidir. Detoks diyeti etkili bir diyet formülüdür. Daha da önemlisi, sağlıklıdır ve toksinleri çıkararak zayıflama imkanı verir. Bununla birlikte, hızlı kilo vermek istiyorsanız, ilk önerimiz kesinlikle detoks diyeti değildir. Detoks diyetleri çoğunlukla cilt lekeleri, sivilceler, cilt aşınması ve fiziksel re jenerasyon ve bazı kilo kaybı için yaşlanma problemleri olanlar için tercih edilir.
Yemek sayısını artırın: 3 saatlik aralıklarla yemeye dikkat edin. 1 öğün sebze, haşlanmış diğer öğünler, ızgara tavuk, et veya balık normal saatlerde ve 3 saati geçmeyen aralıklarla tüketilmelidir. Bol miktarda su için. İçme suyu, vücuttaki yorgunluk ve hormonal değişikliklerden dolayı oluşabilecek ödemin ortadan kaldırılması için çok önemlidir. Günlük su tüketimi 10-12 bardak arasında olmalıdır.
Kafein ve alkol içeren içeceklerden kaçının veya azaltın. Bu içecekler vücuttaki ödemi de artırır. Bunun yerine, sodyum miktarı düşüktür; soda, süt veya ayran için.
Rahat bir uyku uyumaya çalışın. Çok tuzlu yemekten kaçının. Vücuttaki fazla tuz yorgunluğa neden olur. Yürüyüşe çıkın. Sağlığınız için, hafif bir tempoda 30 dakikalık bir yürüyüşle 100-150 arasında kalori yakabilirsiniz. Kısa bir yürüyüş hormonal dengeyi düzenler ve metabolizmayı hızlandırır. B vitamini alın. Stresi azaltmak için B grubu vitaminler almalısınız. Tahıl ekmekleri, et, süt ve yeşil yapraklı yiyeceklerde bol miktarda B vitamini alabilirsiniz. C vitamini bakımından zengin yiyecekleri seçin. Maydanoz, biber, narenciye, çilek, kivi, brokoli, kerevizi bol bol tüketin. Bol miktarda taze günde 3 porsiyon taze meyve yiyin.