Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Kilo Vermek Şekeri Düşürür Mü?

Kilo Vermek Şekeri Düşürür Mü?

Diyabet tedavisi için kan şekeri kontrolünü sağlamak ve sağlıklı beslenme alışkanlığının kazanılması oldukça önemlidir. Diyabeti olmayan kişilerde olduğu gibi diyabetli kişilerinde beslenmeyi öğrenmesi ve öğrendiklerini günlük hayatında uygulaması gerekmektedir. Kilo vermek şekeri düşürür mü? başlığımızda önce diyabetin etkisinden bahsedeceğiz.

Diyabet tedavisinin temel amacı kan şekerinizi normal seviyelerde tutmaktır. Ya da kısa veya uzun dönemde oluşabilecek sağlık problemlerinin tehditlerini önlemek veya geciktirmektir. Diyabetin tedavisi aşağıdaki basamakları içermektedir;

1.            Sağlıklı beslenme ve egzersiz

2.            Sağlıklı beslenme, ağızdan alınacak anti diyabetik ilaçlar ve egzersiz

3.            Sağlıklı beslenme, insülin tedavisi ve egzersiz

4.            Sağlıklı beslenme, ağızdan alınacak anti diyabetik ilaçlar, insülin ve egzersiz  

Görüldüğü gibi diyabet, yaşamınızda bazı değişikliklerin oluşmasını gerektirmektedir. Kan şekerini oluşturan asıl kaynak gün içerisinde alınan besinlerdir, bu nedenle sağlıklı beslenme diyabetin temeli sayılmaktadır.

Bunun dışında, diyabeti olsun ya da olmasın tüm insanların sağlıklı bir hayat geçirmesi için tüketmesi gereken yiyecekler aynıdır. Diyabete sahip olmanız diğer insanlardan farklı bir yiyeceği yemeniz anlamına gelmez. Burada önemli olan vücudun ihtiyacı olan besinlerin gerekli yiyeceklerden karşılanabilmesidir.

Beslenme alışkanlıklarınızda yapmanız gereken değişikliklere başlangıç olarak sizin için en önemli olanlardan başlayabilirsiniz.

İlk olarak yapmanız gereken şey, kan şekerinizin hızlı bir şekilde yükselmesine neden olan şeker içeren besinleri ve kilo almanıza neden olacak yağ ve yağlı besinleri tüketmemeniz gerekiyor. Günde 1 ya da 2 öğün yemek yerine, en azından üç öğün yemeye çalışın. Öğünler arasında ya da gece yatmadan önce bir ara öğün almanız da iyi olabilir. Alkolün tedavinize etkisini bilmediğiniz için, alkollü içeceklerden uzak durun.

Diyetisyeninizle görüşmeden önce beş günlük süre boyunca içtiğiniz ve yediğiniz şeyleri not alın. Bu notlar diyetisyeninizin beslenme alışkanlıklarınızı ve günlük yaşam tarzınızı görmesine olanak sağlar. Böylece alışkanlıklarınıza uygun olacak bir plan yapabilir.

Şişmanım, Kilo Vermem Diyabetimi Nasıl Etkiler?

Diyabet
Diyabet ve meyve tabağı

Kilo vermek, kan şekeri kontrolünün ele alınmasında yardımcı olur. Kilo vermek şekeri düşürür mü? sorusunun cevabı da böylelikle ortaya çıkıyor. Tip 2 diyabette pankreas insülin üretir, ancak vücuttaki ağırlıkların fazlalığı vücut hücrelerinin ve dokuların insülini kullanmasına engel olur. Buna ‘insülin direnci’ adı verilir. Sonuçta kan şekeri yükselir. Vücudun ağırlık kaybetmesi sonucunda hücre ve dokular insülini kullanmaya başlar ve kan şekeri kontrol edilebilir hale gelir. Belirtmemiz gerekiyor ki, fazla kiloların verilmesinin kan yağları ve tansiyon üzerinde de oldukça olumlu etkileri vardır. Diyabetlilerde kalp damar hastalıklarının oluşma riski diyabeti olmayanlara göre iki kat daha fazladır. Kan yağlarında veya tansiyonda oluşan yüksekliklerin önlenmesi ile kalp damar hastalığının oluşma riskini azaltır.

Diyabetlinin vücut ağırlığı fazla veya az olamaz, kesinlikle gereken ideal ağırlıkta olmalıdır. Beslenme programınızın düzenlenme şekli, zayıfsanız kilo alacağınız şekilde, şişmansanız kilo vereceğiniz şekilde ayarlanmalı ve istediğiniz ağırlığa ulaşacağınız ya da ideal ağırlığınızı koruyacağınız şekilde olmalıdır.

Haftada Kaç Kilo Vermem Uygun Olur?

Kilo vermek sekeri dusurur mu
Diyabet cihazı

Bir haftada yarım kilo vererek sağlığınızı yeteri kadar koruyabilirsiniz. Daha fazla kilo vermek ihtiyacınız olan besinlerden yoksun kalmanız anlamına gelir. Genel kural şudur; Kilo alma süresi kilo verme süresine eşit olur. Yani fazla kilolarınıza ne kadar süre içerisinde ulaştıysanız, o süre içerisinde onlardan kurtulacaksınızdır. Bu hızda verilen kiloların tekrar alınma riski oldukça düşüktür. Aksi taktirde, kısa bir süre sonra verdiğiniz kiloyu tekrar alırsınız. Bu yazımızda Kilo vermek şekeri düşürür? mü sorusunun cevabını sizlerle paylaşmak istedik.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.