Migren tedavisi nasıl yapılır?
Migren, ataklar halinde ortaya çıkıp sıradan olmayan bir baş ağrısıdır. Nörolojik olarak tedavisi mümkün olan bu hastalık en çok doktora başvurulan hastalıklar arasında gösterilmektedir. Kadın erkek herkes migren atağı geçirirken hormonlarının aktif olduğu genç kadınlarda görülme sıklığı erkeklerde görülme sıklığının üç katına ulaşmıştır.
Nörolojik tedavisi bulunan bu hastalıkta kişiye uygun tedavinin uygulanması ile migren atakları son bulabilir. Haftada sürekli olarak bir ya da daha fazla migren atağının oluştuğu durumlarda koruyucu tedavi uygulanır. Migren tedavisinde migrene neden olan etmenlerin iyi bir şekilde ortaya çıkarılması gerekmektedir. Çünkü migrene eğer hormon kullanımı, açlık ve uykusuzluk gibi etkenler neden oluyorsa sadece bu hayat tarzının düzeltilmesi ile şiddetli migren atakları son bulacaktır.
Migren tedavisinde doktorunuzun tavsiye ettiği ilaçları almanız migren ataklarının azılmasını sağlayacaktır. Fakat bu ilaçların alınmasına karşın hayat tarzınızda migreni tetikleyecek unsurlar barınıyorsa etkili bir migren tedavisi yapılamaz. Bunun için doktorun önerdiği ilaçları kullanmakla beraber sizler de hayatında migreni tetikleyecek unsurları ortadan kaldırmalısınız.
Migrenin belirtileri nelerdir?
Migrenin en büyük belirtisi şiddetli baş ağrısı olmakla beraber bu baş ağrısı çoğunlukla tek taraflıdır. Migren nedenli baş ağrısı sıklıkla şakaklarda ve gözde ortaya çıkar. Migrenin en çok görüldüğü yerler arasında kulağın hemen arkası ve başın arka kısımları da bulunmaktadır. Migrenin diğer belirtileri arasında aşırı duygusallık, depresif duygu durumu, konsantrasyon eksikliği ve yoğunlaşamama, koku duyarlılığı, karında şişlik ve sese karşı oluşan duyarlılık gibi durumlar örnek verilebilir.
Migreni ortaya çıkaran etkenler
Migrenin birden fazla nedeni olmakla beraber genetik faktörler bu nedenlerin arasında ilk baştadır. Ailenizde herhangi birinin migren hastalığı varsa sizin de migren atakları yaşama ihtimaliniz %40’dır. Migrenin meydana gelmesinde diğer etkili nokta ise hormonal değişimlerdir. Kadınlarda erkelerle nazaran 3 kat daha fazla migren rahatsızlığının görülme sebebi de budur. Adet döneminde kadınların yaşadığı şiddetli baş ağrısı hormonal değişimler sonucu meydana gelmektedir. Bunun yanı sıra uykusuzluk ve açlık gibi yan durumlar da kişilerde migrenin oluşmasına neden olmaktadır.
Migren son derece sıkıntılı bir hastalıktır. Karanlık bir odada gözleri kapatıp dinlenmek en iyi migren tedavisi olabilir.
Migren gerçekten zor bir hastalık yakınımda da var ama bu yazıyı okuyunca bilgilenmiş oldum başkalarına da faydam olur inşallah.
Migren çok kötü bir baş ağrısı sorunudur öyle kolay kolay kurtulamayız. Onun için ilk baş ağrısı başladığı zaman doktora basvurulur. Ondan sonra hangi tedavi yöntemi varsa yapılır.
Migren son derece sıkıntılı ve çok ağrılı geçen bir baş ağrısı. En iyi çözümleri hafif masaj yaparak rahatlatmak.
Migren son derece kötü bir hastalık ve baş ağrısı en kötü ağrıdır. Antibiyotik kullanarak baş ağrısı geçmez doktora gitmek lazım.
Gerçekten güzel bir yazı olmuş. Açıklanması gereken her şey mevcut. Migren hakkında bir takım şeyleri öğrendik ve bunu hayatımıza yansıtmaya çalışacağız. Teşekkürler.