Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Sağlıklı Kilo Alma

Sağlıklı Kilo Alma

Birçok kişi aşırı kilodan şikayet ederken, bazı insanlar kilo almamaktan şikayet ediyor. Çoğunluğun kilo alması kolay olsa da genellikle iştahsız zayıf bireyler için daha fazla yemeye çalışmak çok kolay değildir. 18.5’in altındaki bir vücut kitle indeksi ‘zayıflık’ olarak tanımlanır. Zayıflık daha düşük bir bağışıklık sistemine, depresyon eğiliminde bir artışa neden olurken, kadınlarda adet düzensizlikleri veya yağ yüzdesinde bir azalma doğurganlığın azalmasına neden olabilir. Bu nedenle, kilo almak genellikle kilo vermekten daha zordur. Sağlıklı kilo alımı için istenen aylık kilo alımı 1-2 kg’dır. Ayda 1-2 kg almak isteyen biri, günlük beslenmede fazladan 250-500 kalori alarak bu kilo alımını sağlayabilir.

Peki bir kişi bu adımları izleyerek hangi adımları atmak isteyebilir? Bir seferde ani olarak yüklenmek yerine, gün boyunca öğün sıklığını artırarak buna göre program yapılabilir. Kilo almaya katkıda bulunan gıdalardan biri bozadır. Sıvı olmasına rağmen, boza içeren yoğun enerjiden günde 1 bardak içmek ayda 1-1.5kg alım sağlayabilir. Mide hacmi küçük olan kilo almak isteyen insanlar yemeklerle birlikte sıvı tüketmemelidir, böylece yemek için yeterli alana sahip olurlar. Bu nedenle, yemekten 1 saat önce ve yemek sırasında hiçbir sıvı alınmamalıdır. Kilo alımını kolaylaştıran gıdalar genellikle hacim olarak küçük, enerjileri yüksektir. Bunlar fındık / fıstık, fındık ve fıstık ezmesi gibi fındıkları içerir.

Kurutulmuş meyvelere tüketim kolaylığı açısından eklenecek olan kurutulmuş meyveler, bir seferde hem sağlıklı hem de yüksek enerji alımı sağlar. Kilo alımı sırasında diyabet gibi kronik bir hastalık yoksa, sütlü tatlılar haftada 3-4 kez dahil edilebilir. Badem gibi kuru fındık veya sütlü tatlılarda dövülmüş fındık da bir seferde kalori alımını artırarak kilo alımını destekler. Çorba, düşük kalori içerdiğinden, kişinin yeterli kalori almasını engeller. Kilo alımı uzun vadeli bir yolculuk olduğundan, bireyler hızlı sonuçlar görmezlerse ve planladıkları programı bırakabilirler. Kilo alımında umutsuzluğa kapılmamalıdır. Bir gün yetersiz beslenme varsa, ertesi gün telafi etmek için yüksek kalorili beslenmeye devam edilmelidir.

Nasil saglikli kilo alinir
Nasıl sağlıklı kilo alınır


Kilo almak istiyorsanız kırmızı et iyi bir seçim olacaktır. Kırmızı et birçok protein ve demir içerir. Bununla birlikte, gıda uzmanları etin tüm kısımlarının tüketilmesi konusunda uyarıyor. Kırmızı etin kendi yağıyla pişirilmesi önemlidir. Kırmızı etin içinde bulunan kolesterolü yüksektir, bu nedenle çoğu gıda uzmanı sağlıklı bir diyetin parçası olarak haftada birkaç kez den fazlasını önermez. Doğal fıstık ezmesi protein ve yağlarla doludur, bu da sağlıklı bir şekilde kilo almaya çalışan insanlar için mükemmel bir seçimdir. Gerçek fıstık yağı da folat, magnezyum, E vitamini ve B3 vitamini bakımından yüksektir. Yağsız süt hem kalori hem de vitamin bakımından zengindir.

Doktorlar günde bir elma yemenizi önerir, tropikal meyveler kilo almanıza yardımcı olabilir. Mango, papaya, muz ve ananas gibi meyveler gıda uzmanları için harika seçeneklerdir. Doğal şekerlerle doludurlar ve size büyük enerji verebilirler. Bir avokado yarısı 140 kalori içerir, ancak aynı zamanda yüksek düzeyde potasyum, folik asit, B ve E vitamini içerir. Beslenme uzmanları, sağlıklı ekmek ürünleri yemenin kilo almaya başlamak için harika bir yol olduğunu söylüyor. Beyaz ekmek yerine bol miktarda tahıl ve ekmeklerin besin değeri tercih edilir. Beyaz ekmekte eksik olan lifleri ve mineralleri içerirler. Tahıl ekmeği daha uzun vadeli bir enerji kaynağı olacaktır.

Eğitim: Mert, beslenme ve diyetetik alanında üniversite eğitimi almış, spor beslenmesi üzerine ek bir sertifikaya sahiptir. Uzmanlık Alanları: Mert, sporcu beslenmesi, kilo kontrolü ve metabolizma hızlandırma konularında uzmanlaşmıştır. Ayrıca, beslenme ile enerji düzeylerini artırmak ve performansı optimize etmek konularında özel danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Yaklaşımı: Mert, bireylerin hem fiziksel hem de performans hedeflerini anlamaya odaklanan bir yaklaşım benimser. Beslenme planlarını oluştururken kişinin antrenman programı ve yaşam tarzını dikkate alır. İletişim: Mert, müşterileriyle etkili iletişim kurarak, onların spor ve beslenme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmayı amaçlar. Motivasyonlarını artırmak için pozitif ve destekleyici bir yaklaşım benimser. Hizmetleri: Mert, bireylere kişiselleştirilmiş beslenme planları ve spor beslenmesi stratejileri sunar. Düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sağlar, ayrıca sporculara özel antrenman öncesi ve sonrası beslenme rehberlikleri sunar. Mert BAŞTAN, bireylerin hem sağlıklı bir yaşam tarzına hem de spor ve performans hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olan bir diyetisyen olarak hizmet vermektedir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.