Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Su ve Kilo Verme

Su ve Kilo Verme

Sağlıklı bir yaşam için, düzenli su tüketimi oldukça önemlidir. Düzenli su tüketmeyen bireylerin organları yeteri kadar sağlıklı kalamaz ve sağlıklı bir şekilde kilo da veremez. Bu açıdan bakıldığında sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için su tüketimi çok ama çok önemli olmaktadır. Hızlı bir şekilde kilo vermek isteyen bireylerin yaptıkları şeyin çok sağlıklı olmadıklarını bilmeli ve diyette su tüketimine önem vermeleri gerekmektedir. Bu yazıda sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için vücudunuzun ihtiyacı olan çoğu şeyin bilgilerini bulabileceksiniz. İşte karşınızda Su ve Kilo Verme yöntemleri,

Su Tüketimi Ne Kadar Olmalıdır? 

Clear glass h2o bottle 113734

Diyet yapan insanların diyet sürelerince su tüketimine oldukça dikkat etmeleri gerekmektedir. Günlük su tüketimi diyet süresince en az 2,5 litre olmalıdır. Çünkü kilo verdiğinizde çok daha az yiyecek tüketirsiniz ve doğal olarak çok daha az susarsınız. Kilo vermeye çalışan kişilerin günlük su tüketimine yeteri kadar önem vermedikleri ve günde ortalama 1 litre su içtikleri biliniyor. Bu durum oldukça tehlikelidir. Günlük su tüketimi diyet aşamasında minimum 2 litre olmalıdır. Aksi takdirde, böbrek başta olmak üzere pek çok organlarınız ile ilgili ciddi sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.

Neden Çok Su İçmeliyiz?

Boy drinking water on faucet 1446504

Diyet yaparken Su ve Kilo Verme  ilişkisine dikkat etmek gerekir. Aslında çok su değil gayet normal miktar olan 2,5 litrelik su tüketimi vücudunuz için gerekli olan bir miktardır. Bu kadar su tüketmeyen bireyler kısa süre içerisinde organ iflası ve benzeri sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirler. Bu nedenle su tüketimine mümkün olduğunda dikkat etmek gerekmektedir.  

Su dolaşım sistemimiz için en önemli mineralleri içerir. Su içerek vücudumuzun elektrolit dengesini korur ve böbrek sağlığına değer veririz. Böbreklerin sürekli olarak kuru kalması sağlıklı bir yaşam sürmemesi için yeterli bir sebeptir.  Bu nedenle günlük olarak en az 2,5 litre su tüketmeye önem göstermeliyiz.

Su Diyeti Nedir Nasıl Yapılır?

Water flows from the tap to sink 6256

Su diyeti, düşük kalorili yüksek sıvı tüketimi olan bir diyettir. Su diyetinde günde 750-1000 kalori alınır 3-4 litre sıvı tüketilir. Alınacak sıvının en az yüzde 75’inin su olarak alınmasına dikkat edilmelidir. Bu açıdan bakıldığında oldukça sağlıklı bir diyet olarak gözükebilir ancak mümkünse alınan kalorinin biraz daha artırılması gerekmektedir. 

Günlük 750-1000 kalorilik diyetler hiçkimse için uygun değildir. Bu açıdan baktığımızda 60 kilo bir bayanın en az 1200 kalori alması gerekmektedir. 70-80 kilo bayanlar ise en az 1400 kalori almalıdır. 80-90-100 kiloya sahip erkekler ise en az günlük olarak 1,800 2000 kalori almalıdır. Tüm bu kalorilerin yanı sıra ek olarak günde 3 litre su içmeli ve alınacaksa 1 litre daha sıvı gıdalar tüketilmelidir. Dolaşım sistemi tüketilen sıvılarla birlikte hızlanacak ve çok daha kolay yağ yakılacaktır. 

2 litreden fazla olarak tüketeceğiniz her bir litre sıvı metabolizma hızınızı önemli ölçüde artırır. Günlük olarak sıvı tüketimi 4,5 litreyi geçmemeli ve 1,5-2 litrenin altına düşmemelidir. Çok ağır bir işte çalışıyorsa günlük sıvı tüketim limiti 5 -6 litreye kadar çıkabilmektedir. Su ve Kilo Verme İlişkisini incelediğimizde günlük  su tüketimin ne kadar önemli olduğunu görmüş oluyoruz. Diyetiniz ve sağlığınız için en az 2 litre su için. 

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.