Dikkatli Okumalısın
Duygusal Açlığı Yönetme
Aşırı Kilo veya Düşük Kilo Sağlık Üzerinde Nasıl Etkiler Yaratır?
Kilo Alma Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Stresin Kilo Üzerindeki Etkileri ve Başa Çıkma Yöntemleri
Sağlıklı Kilo Alma Yolları: Beslenme ve Egzersiz
Kilo Alırken Yapılan Yaygın Hatalar ve Bunlardan Kaçınma Yolları
Kilo Verme Süreci: Motivasyonu Artırma Yolları
Kilo Alma Stratejileri
Kilo Verme Yolculuğuna Çıkmak İster misin?
Kilo Almak İçin Teşvik
Kilo Verme Çözümleri
Fazla Kilolarımdan Kurtulamıyorum
Güvenli ve Etkili Kilo Verin
Kilo Verme Engelleri ve Çözümleri
Beslenme: Sağlıklı Yaşamın Temeli
Sağlıklı Beslenme Önerileri
Beslenme – Sağlığın Korunması
Sağlıklı Beslenme Önerisi
Bebek Zayıflama
Kilo Alma Stratejileri Nelerdir?
Beslenme Önerilerine Genel Bakış
Açıklanan Diyet Türleri
Diyet İçeceklerin Sağlık Riskleri
Beslenme Bilimi: Doğru Beslenme
Kilo Almakta Sorun Yaşıyorum
Diyet Çeşitleri ve Öneriler
Bebeklerde Kilo Problemi
Zeytinyağının Faydaları Nelerdir?
Tuzun Zararları Nelerdir?
Şekerin Zararları Nelerdir?
Sirkenin Faydaları Nelerdir?
Armutun Faydaları Nelerdir?
Portakalın Faydaları Nelerdir?
Ispanağın Faydaları
Tereyağının Zararları ve Faydaları
Baş Ağrısı: Nedenleri, Tedavisi ve Önleme Yöntemleri
Kilo Verme: İpuçları ve Hileleri
Bebeğimin Kilo Vermesine Yardım Edin
Sağlıklı Yaşam Tarzının Önemi
Beslenme: Doğru yemek
Diyet Çeşitleri
Nasıl Kilo Kazanılır?
Kilo Sorunları ile Diyabet, Yüksek Tansiyon ve Kalp Hastalığı Arasındaki Bağlantıyı Anlamak
Metabolizma: Vücudumuzun Yiyecekleri Enerjiye Dönüştürdüğü Süreç! Kilo Almayı ve Vermeyi Nasıl Etkiler?
Farklı diyetlerin kilo vermeye etkisi ve dengeli beslenmenin önemi
Egzersiz kilo vermeye ve genel sağlığı iyileştirmeye nasıl yardımcı olabilir?
Duygusal Yeme: Kilo alımına yol açabilecek duygular, stres veya can sıkıntısı ile baş etmek için yemek yemek
Genetik ve Kilo: Genetik kilomuzu nasıl etkileyebilir ve bizi belirli sağlık koşullarına yatkın hale getirebilir.
Beden imajı: Kendimizi nasıl algılıyoruz ve bu kilomuzu ve sağlığımızı nasıl etkiliyor?
Yeme Bozuklukları: Genellikle kilo problemleriyle bağlantılı olan anoreksiya, bulimia ve aşırı yeme gibi bozukluklar
Obezite: Obezitenin Nedenleri, Sağlık Riskleri ve Tedavileri
Kilo Kaybı: Diyet ve egzersiz gibi kilo verme stratejileri
Sağlıklı Market Alışverişi İçin Kesin Kılavuz
Diyette Sık Yapılan Hatalar
Su Kefiri
Günde iki buçuk litre su tüketilmeli
Ağız Kokusunun Nedeni Bademcik Taşı
Günde 2 Bardak Süt İçerek Fazla Kilolardan Kurtulun
Kilo Verirken Sık Yapılan Hatalar
Nefes Egzersizleri Kilo Vermeye Yardımcı

Vücut Kitle Endeksi Yaşa Göre Kaç Olmalı?

Vücut Kitle Endeksi Yaşa Göre Kaç Olmalı?

Kilo veya boy gibi etmenlerin hesaplanması ile kişisel oranlarınız matematiksel olarak aşırı kilolu veya zayıf olduğunuzu söyleyebilir. Aynı zamanda kadın ve erkek vücut endeksine bakıldığında çok kullanışlı bir hesaplama yöntemi ortaya çıktığını görebilirsiniz. Dünya Sağlık Örgütünün kadın ve erkeklerin kilo ve boy endekslerini referans olarak aldığı kesin bir şekilde veya kilo ve boyunuzu ölçerken kıyafet ağırlığı ve ayakkabı gibi unsurları göz önüne almanızı ve bu neticede gerçek boy ve kilo endeksinizi görebilirsiniz. İdeal kilo endeks hesaplaması yaparken kesinlikle doğru olarak boy ve kilonuzu bilmelisiniz. Hatalı bir değerlendirmede aşırı zayıf veya kilolu çıkabilirsiniz. Ölçmeler yapılırken ayakkabı giyilmemesi uygun olarak değerlendirmeye alabilirsiniz. Hesaplama yaparken vücut kitle endeksi boy ve kilo endeksine ulaşabilmeniz için kilonuzu metre cinsinden boyunuzun karesine böldüğünüz zaman ortaya çıkan sonucu görebilirsiniz. Vücut kitle endeksiniz 18,5 gibi bir rakamda çıkarsa vücudunuz zayıf olduğunu öğrenebilirsiniz. İdeal olan en iyi boy kilo endeksi yirmi ile yirmi beş arasındadır. Bu ölçüde tuttuğunuz takdirde vücudunuz normal olarak düzenli bir şekilde çalıştığını görebilirsiniz. Bu kilo ve boy ideal kilo endeks üzerinde olursa, kilo vermeniz gerekebilir. Eğer daha fazla yukarda olursa 40 gibi uzman doktorlar tarafından veya diyetisyen tarafından yardım alabilirsiniz. Eğer ki uzun vadede de sağlıklı kalmak istiyorsanız 18 ile 24.9 gibi değerlere sahip olarak hayatınıza devam edebilirsiniz.

İdeal Kilo Nasıl Korunur?

İdeal kilo endeksi ve boy endeksi bir insanın günde nasıl olarak beslendiği ve nasıl spor yaptığı gibi şeylerle belli edebilirsiniz. Kişisel farklılıklar olabildiği gibi fiziksel de olabilir. Bu farklılıklar autliar denilen araştırmada mevcut olabilir. Spor yapan kişilerde ideal kilo endeks hesaplama pek doğru çıkmadığını kendilerinin kiloyu kullanmaması ile yağ oranı ile kas kütlesini hesaba katmadığını görebilirsiniz. Spor yapan kişilerin kas kütlesi diğer insanlara göre fazladır. Özellikle vücut geliştiren kişiler Halter, Güreş gibi sporlarla uğraşanlarla yanı vücut endeksine sahip olduğunu biraz araştırma yaparak öğrenebilirsiniz. Eğer ki yoğun bir şekilde spor yapıyorsanız yağ kütlenizi de hesaplayarak yağsız kütlenizi de bu şekilde öğrenebilirsiniz. Vücut kitle endeksiniz 18′ in altında ise vücudunuz tehlikede olabilirsiniz. Onun için yeme alışkanlığınızı sıklaştırarak kendinizi kontrol altına alabilirsiniz. Kilo alırken bir uzman doktor veya diyetisyen yardımıyla kendinizi nasıl düzeltmeniz konusunda yardım alarak öğrenebilirsiniz. Vücut endeksiniz 25′ in üzerinde ise yağ oranız ile hesaplama yapmayı ve bu sayede daha net öğrenebilirsiniz. 25 Üzeri çıksa bile çok fazla sağlıksız olduğunuz anlamına gelmez. Eğer ki vücut kitle endeksiniz 30 üzeri ise ideal kilo endeks içinde değilsiniz ve sağlınız tehdit altındadır. Ayrıca çok acil bir şekilde diyetisyen veya uzman doktor tarafından yardım alabilirsiniz. Vücut geliştirici veya herhangi bir spor dalıyla uğraşmıyorsanız hayatınız tehlike altına olduğunu öğrenebilirsiniz. Çok fazla kilolu iseniz spor yapamıyorsanız doktor yardımıyla ilaç tedavilerine başvurabilir veya diyetisyeninizden size uygun bir program yapmasını isteyebilirsiniz. Çok fazla geç olmadan hayatınızın ve vücudunuzun tehlike altına girmeden ideal bir yaşam sürdürebilirsiniz. Bunun için bir hekim muayenesinden geçebilir ve varsa zayıflık problemlerinizin altında yatan hastalıklarınızı öğrenebilirsiniz.

Selin, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birinde beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi almıştır. Ayrıca uluslararası bir beslenme sertifikasına sahiptir ve sürekli olarak beslenme konusundaki gelişmeleri takip etmektedir. Uzmanlık Alanları: Selin, genel sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sporcu beslenmesi ve özel beslenme gereksinimleri konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca çocuklar, gençler ve hamile kadınlar için özel beslenme planları oluşturma konusunda deneyime sahiptir. Yaklaşımı: Selin, her bireyin benzersiz beslenme ihtiyaçları olduğuna inanan bir diyetisyendir. Kişinin yaşam tarzı, kültürel tercihleri ve sağlık durumu göz önüne alınarak özelleştirilmiş beslenme programları oluşturur. Ayrıca, bireylere sadece kilo kaybı değil, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirmek adına sürdürülebilir yaşam tarzı değişiklikleri yapma konusunda rehberlik eder. İletişim: Selin, müşterileri ile güçlü bir iletişim kurarak onların hedeflerini ve endişelerini anlamaya odaklanır. Empatik bir yaklaşıma sahip olup, bireyleri destekleyerek motivasyonlarını artırır. Hizmetleri: Selin, bireylere düzenli takip ve danışmanlık hizmetleri sunar. Haftalık ve aylık olarak beslenme planlarını gözden geçirir ve gerektiğinde değişiklikler yapar. Ayrıca, bireylere tarifler, alışveriş listeleri ve beslenme eğitimi gibi kaynaklar sağlar. Selin SELENGÜL, beslenme konusundaki bilgisi ve kişisel yaklaşımıyla bireylere sağlıklı yaşam tarzlarına geçiş konusunda yardımcı olmaktan keyif alır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.